13 Temmuz 2016 Çarşamba

SABAHLARI SU İÇMENİN FAYDALARI






Su vücudumuz için çok değerlidir. Hatta öyle ki eskiden hastalıklar için su tedavisi uygulanırmış. Aç karnına içilen su ile tansiyon, astım, diyabet gibi hastalıklara tedavi yapılmaktaymış. Şu anda da suyun tedavi etkisi detoks suylarıyla falan devam etmekte. Detoks sularında, suyun etkisini arttırıcı, vücudu arındırıcı özellikte ki limon, salatalık gibi doğal ürünler kullanılmakta. Ama saf su bile tek başına tedavi edici. Vücudunuzu muhteşem bir şekilde etkileyecek doğal bir ürün.

Suyun faydaları say say bitmez ama ufak bir şekilde sizlere faydalarını yazdım. Umarım güzel bir bilgilendirme olur. 



1. Vücudunuzu arındırır.


Gece boyu vücudumuz çalışır. Toksinler oluşur. Ama yeterli su alamadığı için vücudumuzdan hızlı bir şekilde atılmaz. Sabah uyandığınız da içtiğiniz su ile böbrekleriniz daha hızlı çalışır ve vücudunuzdan atar.

2. Cildinizi yeniler, pürüzsüzleştirir.


Toksinlerin atılmasıyla vücut temizlenir. Ciltteki kirler arınır. Suyunuza biraz da limon kattığınızda limonun antiseptik özelliği ile mikroplar ölür. Su cilde canlılık katar. Kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Cildinizi, daha gergin ve daha nemli gösterir.

3. Metabolizmanızı hızlandırır.


Gece boyunca daha yavaş çalışan metabolizmanın vücudunuza suyun girmesiyle hızlanmaya başlar. Vücudunuz yorulmadan hızlanmaya başlar. Güne iyi bir başlangıç yapar.


4. Kilo vermenize yardımcı olur. 


Aç karnına içilen su tokluk hissi oluşturur. Bu tokluk hissi sayesinde daha az yemek yersiniz. Sabah içilen su sizin kahvaltı da yüksek kalorili yiyecekler ile beslenmenizi engeller.


5. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.


Su vücudumuzun çalışması için en gerekli olanıdır. Su içtiğimiz zaman lenf sistemimiz, hormonlarımız, organlarımız kısacası vücudumuzdaki her şey çalışır. Bağışıklık sistemimiz güçlenir.

 6.Bağırsak hareketlerinizi hızlandırır.


Eğer kabızlık gibi sorunlarınız varsa sabah içtiğiniz su ile bağırsaklarınız daha iyi çalışır. Kabızlık sorununuza kolay bir çözümdür.

7.Güne iyi başlamanıza yardımcı olur.


Su içtiğinizde toksinlerden, kirlerden arınırsınız. Metabolizmanız hızlanır. Vücudunuz bunların etkisini size yansıtır. Siz gün içinde daha verimli olursunuz. Sabah verdiği mutluluk gününüzü yansır. Sizin için muhteşem bir gün olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder