10 Ağustos 2016 Çarşamba

KURUYAN SAÇLARI CANLANDIRMA


Yazın gelmesinden midir? Saçlarımı uzun bir süredir kestirmediğimden midir? Bilmiyorum ama saçlarımın uçları çok kurudu. Saçım matlaştı, sertleşti. Benim de normalde saçım çok yumuşak olur. Hatta duşta saç kremi kullanmama rağmen ama son zamanlarda kuruması beni çok rahatsız etti. 

Ben normalde bir kaç yağı karıştırdığım özel karışımım vardır. O saçımın gürleşmesine, daha diri, daha canlı, daha sağlıklı durmasına yardımcı oluyor. Hatta saçı çokta hızlı uzatıyor. O karışımımı da başka bir yazımda anlatayım en iyisi.

Geçenlerde bu karışımı yapmak yerine sadece nemlendirmek istedim. Onun içinde Hindistan Cevizi yağını kullandım. Bende soğuk pres hindistan cevizi. Normalde katı halde olan yağ sıcakta erimekte. Elinize alıp parmağınızla ovuşturduğunuz da hemen eriyen bir yağ.

GARNIER AMBRE SOLAIRE İLE GÜNEŞLENME


Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla çoğu kişi yazlık yerlerde tatil yaptı. Bende bayramı memleketimde geçirdikten sonra hafta sonu küçük bir tatil yaptım. 

Sarımsaklı' ya gittim. Cumartesi günü aslında hava güzeldi ama rüzgar vardı. Denize girince üşüdüğüm için gün boyu denizde duramadım. Sahilde güneşlendim.




9 Ağustos 2016 Salı

GÜNEŞTEN YANDIK!!! NE YAPACAĞIZ???



Öncelikle güneşlenecekseniz mutlaka güneş koruyucu kullanın. Ben kullanan ile kullanmayan arasındaki farkı çok iyi gördüm. Güneşlenme maceralarımızı bundan önceki iki yazımda anlattım. Onlara bir göz atabilirsiniz. Sonra kullanıp kullanmamak size kalmış.


Cilt yandığı zaman kurur ve daha çok gerilir. Bu gerilmeler ağrıda yapmaktadır. Yani yanıkta yapılacak olan cildi nemlendirmek.