17 Haziran 2016 Cuma


7 ADIMDA SAÇ BOYAMA

Yazın gelmesiyle içimiz kıpır kıpır oldu, cıvıl cıvıl olduk. Koyu saçlarımızdan sıkıldık. Daha yazı yansıtan açık renkli saçlar, renkli saçlar görmek istedik. Bu yazımda da saç boyamayı anlatacağım.



1. SAÇ RENGİNİZE UYGUN BOYAYI SEÇİN



























Biz boya olarak Loreal'in Excellence İntense serisinden tarçın - bakır rengini seçtik. Arkadaşıma bakır tonlarını yakışıyordu. Bu yüzden bakır tarçın olsun dedik. Loreal Excellence İntense boyayı kullanmak çok kolay olduğu içinde bu markayı seçtik.



2. SAÇINIZIN DURUMU































Saçınız kirli olursa yani bir gün önceden veya iki önceden yıkamış olursanız boya saçta daha iyi tutuyor. Ama temizse de hiç sorun değil boya yine tutuyor. Benim boyadığım saça bir gün öncesinden köpük sürülmüştü. Onun dağıtmamız gerekiyordu boyanın saça daha iyi işlemesi için. Saçını taradık güzelce. Daha sonra Loreal Excellence İntense kutusundan çıkan saç serumunu sürdük saça. Biz 2 kutu boya aldık. Boya uygulayacağımız saça tam olarak yeteceği için. 2 kutunun içinden çıkan serumu da kullandık.


3. BOYA KARIŞIMINI OLUŞTURMA







































Loreal Excellence İntense kutusunun içinden çıkan tüpü, içinde oksidan bulunan şişeye boşalttık. Karışmasını sağlamak için çok iyi bir şekilde şişeyi salladık. Boyamız hazırlandı.
Ben bir de ekstra olarak saça bakım yağları kullandım. Boyalar kimyasal olduğu için illaki saça zarar vermekte bunu aza indirgemek için ve saçın bakımı yapmak için bazı yağlar kullandım. Badem yağı, zeytinyağı, argan yağı, hint yağı, kayısı yağı, Elseve Mucizevi yağ. Hepsinden 10 damla kadar koydum. Boyanın yapısını bozmaması için çok fazla kullanmadım.


4. BOYAMA İŞLEMİ








































Boyamaya hazır olan saçımıza boyayı uyguladık. İlk önce diplerine sürdük. Çünkü dipleri siyah ve rengin geçmesi daha uzun zaman alıyor. Boya şişesinin ucunun sivri formda olması çok iyi. Bir tarak gibi kullanıp hızlıca saçları ayırıp boyama işlemini yaptım. Boyanın biraz daha sıvı  formda olması boyanın saça nüfus etmesini kolaylaştırdı. Ve boyayı tüm saça uyguladım.

5. BEKLEME



Boyanın tutması için yarım saat gerekliydi. Yarım saat bekledik. Beklerken saçın renginin değiştiğini gördük. Boya işlemi olduğu için saçta daha koyu duruyor ama o bakır tarçın rengini farkediyorsunuz. 



6. YIKAMA - KURUTMA


Yarım saat beklenilen saçın bir sonraki aşaması yıkama.Saçı şampuanla iyice yıkadık.Boyadan arındıktan sonra Loreal Excellence İntense kutusunun içinden çıkan saç kremini uyguladık. Saca bakım yağları da uyguladığımız için saç eskisinden daha parlak daha canlı ve daha yumuşak oldu. Saç ıslak olduğu için rengi hala koyu duruyor. Daha sonrasında saçı kuruttuk.



7. SAÇA ŞEKİL VERME




     























Saç hafif dalgalıydı rengin daha belirgin olması ve daha da parlak durması için düzleştirdik. Saçın en son hali bu oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder